pet shop Kedi maması Köpek maması
DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2166584-0,07%
Sakarya
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Evinizde kullandığınız Modem wifi şifresini değiştirme için bir telefon veya bir bilgisayar yeterli olacaktır. Modem Wifi parolası değiştirme işlemi için öncelikle modemin arayüzüne giriş yapabiliyor olmanız gerekiyor. Kablosuz ağ bağlantılarında wifi şifresi değiştirme işlemi modem arayüzüne giriş yapılarak tamamlanır. Bu nedenle ilk olarak Modem arayüzüne nasıl girebileceğinizi bilmeniz gerekiyor.

Hepinizin bildiği gibi modem arayüzüne giriş için 192.168.x.x gibi bir ip adresine giriş yapmanız gerekiyor. Bu ip adresi genellikle 192.168.1.1 olarak videodaki modem şifresi değiştirme işleminde bir modemin arayüz ip adresinin 192.168.2.1 olduğunu görebilirsiniz. Modeminizin kablosuz ağ ayarlarına girebilmek için hangi ip adresini kullanacağınızı modem arkasındaki etiketten öğrenebilirsiniz. Eğer etikete veya modeme ulaşamıyorsanız son iki rakamı 1.1 – 2.1 – 2.2 – 0.1 – 0.2 – 1.2 gibi denemeler yaparak deneyebilirsiniz.

Telefon ile modeme bağlanmak için telefonunuzun o modemin kablosuz ağına bağlı olması gerekiyor. Telefonunuz ile modeme bağlanmakta problem yaşıyorsanız bu modem şifresi değiştirme videosunda da belirttiğim gibi modeminizin internet bağlantısını kesmelisiniz. İnternet bağlantısını kesmenize rağmen yinede arayüze bağlanamıyorsanız imkanınız varsa farklı bir telefonla deneyin. Böyle bir imkan yoksa bilgisayar üzerinden kablolu bağlantı yaparak Modem kablosuz ağ parolası değiştirme işlemi yapabilirsiniz.

Eğer modem wifi şifresini unuttum gibi bir durumla karşı karşıyaysanız wifi şifresi unutma durumunda şifreyi öğrenmek için yöntemler var. Bu yöntemlerden ilki daha önce modeme bağlanmış ve hala bağlı olan bir cihaz ile modem arayüzüne girip şifreyi öğrenmek. Hali hazırda modeme kablosuz ağ üzerinden bağlı bir telefon ile modem arayüzüne giriş yaparak unuttuğunuz şifreyi ayarlar kısmından görebilirsiniz. Eğer böyle bir imkanınız yoksa tek yapabileceğiniz modeminize ethernet kablosu yardımı ile bilgisayar ile bağlanmak. Bu sayede kablosuz ağ şifresini öğrenme şansınız var. Aynı telefonda olduğu gibi modeminizi bilgisayara kablolu olarak bağladıktan sonra bilgisayarınız farklı bir ağa bağlı ise bu internet bağlantısını mutlaka kesin. Sonrasında ip adresi ile modem arayüzüne giriş yapın.

En çok karşılaşılan problem ise modem arayüzüne giriş yaparken daha önce değiştirilen modem kullanıcı adı ve şifresini unutma durumu. Bu durumda modem arayüzüne giriş yapamayacağınız için modem şifre değiştirme işlemine devam edemezsiniz. malesef modemi resetlemeniz gerekiyor. Reset sonra tüm ayarlar sıfırlanır ve modem kullanıcı adı ve şifresi arka bölümdeki etikette yazan kullanıcı adı ve şifresine geri döner. Bu genellikle admin – admin veya admin – 1234 gibi değerler olur. Türk Telekom tarafından verilen modemlerde admin – ttnet gibi değerlerde olabilir.

Ancak burada bilmeniz gereken bir durum ise modeminize reset atmanız durumunda tekrar internete bağlanmanız için internet yapılandırmasını tekrar yapmanız gerektiğidir. Burada internet aboneliğinizin kullanıcı adını ve şifresini bilmeniz ve ayarları yapabilmeniz önemli. Bu ayarları yapamazsanız Türk telekom veya farklı internet aboneliği aldığınız firmadan destek almanız gerekiyor.

Modem wifi şifresi nasıl değiştirilir veya modem wifi şifresi nasıl öğrenilir gibi bir yardım arıyorsanız bu videoyu izlemek size yardımcı olabilir. Eğer daha fazla desteğe ve bilgiye ihtiyacınız varsa yorumlar bölümünü kullanarak soru sorabilirsiniz. Destek taleplerinizde modem marka ve modelini belirtmeniz size daha hızlı yardımcı olmamı sağlacaktır.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.