pet shop Kedi maması Köpek maması
DOLAR 32,2568 0.04%
EURO 34,7751 -0.12%
ALTIN 2.410,290,06
BITCOIN 2045146-1,46%
Sakarya
19°

AZ BULUTLU

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Oto Yıkama Dükkanı Açmak
830 okunma

Oto Yıkama Dükkanı Açmak

ABONE OL
Nisan 14, 2024 22:02
Oto Yıkama Dükkanı Açmak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çok sayıda kişi kendi işini kurmak isterken, alternatifleri de araştırıyor. Türkiye’de binlerce araba olduğu için oto yıkama işi de çok fazla yapılıyor. Sizin de sermayeniz varsa ve oto yıkama açmayı düşünüyorsanız sizin için maliyetlerini araştırdık. Oto yıkama dükkanı açma maliyeti nedir? Oto yıkma açmak para kazandırır mı?

Oto yıkama dükkanı açmak için öncelikle ticari zekanızın normalden daha fazla olması gerekmektedir çünkü bu iş bir küçük bir büfe, kantin, bakkal işinden oldukça farklıdır. Araç sayısının oldukça fazla olduğu bu dönemde oto yıkama dükkanı açmak oldukça mantıklı bir girişimdir. Sanayi bölgelerinin etrafına, araç geçişinin fazla olduğu otoyol kenarlarına oto yıkama dükkanı açmak genelde tercih edilen bölgelerdir fakat bunlardan önce bağlı olduğunuz Belediye ile önceden görüşmeniz lazımdır.

Bir miktar sermayeniz varsa ve ne iş yapabileceğinizi bilmiyorsanız oto yıkama dükkanı düşünebileceğiniz iş fikirleri arasına girebilir. Otomobillerin iç ve dış temizliğini yapan bu firmalar, sanıldığından daha çok kazanç elde edebiliyor. Peki oto yıkama dükkanı açmak için ne kadar sermaye gerekiyor? Oto yıkama dükkanı kazanç sağlar mı?

OTO YIKAMA DÜKKANI AÇMA MALİYETİ
Oto yıkama dükkanı açmak için 50-100 bin civarında bir gideriniz olacaktır. Ancak makine kalitesi bu maliyetin artmasına neden olabilir. Basit bir oto yıkama makinesi satın almak için en az 2 bin lira gerekirken, 10 bin liraya da makine bulunuyor. Islak kuru süpürge, köpük tankı, hava tabancası, hava hortumu, araç parfümü, toz bezleri, yıkama makinesi gibi malzemeler almanız gerekiyor. Bu malzemeleri tamamladıktan sonra arabaların girebileceği ve yıkama nedeniyle oluşacak suyun rahatlıkla tahliye edilebileceği bir dükkan açmak yeterli olacaktır.

OTO YIKAMA NE KADAR KAZANÇ SAĞLAR?
Oto yıkama işinden güzel paralar kazanılabilir. Burada önemli olan nokta sizin dükkanınızı açtığınız konumdur. İşlek bir yerde dükkan açmak kazancınızı artırır. Bunun yanında otomobil parfümü, mikrofiber bezler, spreyler, otomobil ekipmanları satarak da ek gelir elde edebilirsiniz. Günlük olarak 3 bin liranın altında bir ciro yapmanız iyi bir iş yeriyse imkansızdır. Bu nedenle 30 günde günlük 3 bin gelir elde etmeniz halinde 90 bin kazanç elde edersiniz. Su faturası, malzeme maliyetleri, dükkan kirası, vergiler, çalışan maaşları gibi ücretleri çıkardığınızda ortalama olarak 15 bin lira gibi bir miktar en az cebinize girecek olan gelirdir.

Oto Yıkama Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler

Oto yıkama dükkanı açmak için Belediyeniz ile görüşmeniz gerekmektedir istenilen belgeler genel olarak aynıdır fakat bağlı olduğunuz Belediye’ye göre değişiklik gösterebilmektedir. İstenilen belgeler şunlardır;

  • Başvuru dilekçesi
  • İş yerine ait tapu ya da kira sözleşmesi
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • İtfaiye raporu
  • İş yerine ait ölçekli vaziyet planı
  • Kat mülkiyetine tabi tutulan yerler için, Kat Mülkiyeti Kanunu’na uygun olarak alınmış kat malikleri kararı
  • Kanalizasyon hattına bağlantı yapılması için, Fen İşleri Müdürlüğü’nden alınmış izin ve uygunluk belgesi
  • İş yeri açma ve çalıştırma ruhsatlarına ilişkin yönetmelik ekinde bulunan, başvuru sahibi tarafından doldurulmuş Gayrisıhhi Müessese Açma Ruhsatı beyan formu

Oto Yıkama Dükkanı Nasıl Açılır, Oto Yıkama Dükkanı Açma Maliyeti,Oto Yıkama Dükkanı Nasıl Açılır,

Oto Yıkama Dükkanı Malzemeleri Nelerdir, oto yıkama fiyat listesi, oto yıkama dükkan,Oto Kuaför Dükkanı Açma Şartları Nelerdir, Oto Kuaför ve Yıkama Dükkanı Açmak Maliyetli midir,

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.