pet shop Kedi maması Köpek maması
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22385090,88%
Sakarya
22°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Naci Görür kimdir? Prof. Dr. Naci Görür kaç yaşında, Naci Görür nereli, mesleği ne? Naci Görür deprem ne zaman olacak dedi?
195 okunma

Naci Görür kimdir? Prof. Dr. Naci Görür kaç yaşında, Naci Görür nereli, mesleği ne? Naci Görür deprem ne zaman olacak dedi?

Öğretmen. Dr. Naci Görür, depremlerle ilgili açıklamalarıyla merak edilen ve sorgulanan isimler arasında yer alıyor. Kahramanmaraş depremi ve beklenen İstanbul depremi hakkında yorum yapan Naci Görür'ün yaşı ve mesleği araştırılıyor. Peki Naci Görür kimdir? Öğretmen. Dr. Naci Görür kaç yaşında, nereli, mesleği nedir?

ABONE OL
Mayıs 28, 2024 05:03
Naci Görür kimdir? Prof. Dr. Naci Görür kaç yaşında, Naci Görür nereli, mesleği ne? Naci Görür deprem ne zaman olacak dedi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Öğretmen. Dr. Naci Görür, depremlerle ilgili açıklamalarıyla merak edilen ve sorgulanan isimler arasında yer alıyor. Kahramanmaraş depremi ve beklenen İstanbul depremi hakkında yorum yapan Naci Görür’ün yaşı ve mesleği araştırılıyor. Peki Naci Görür kimdir? Öğretmen. Dr. Naci Görür kaç yaşında, nereli, mesleği nedir?

öğretmen Dr. Görür 1947 yılında Elazığ’da doğdu. O bir jeolog, sedimantoloji ve deniz jeolojisi uzmanı ve Bilimler Akademisi üyesidir.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesidir. Havzaların analizi ve depremsellik üzerine araştırmalar yapmaktadır. Marmara Denizi ve deprem hakkında çalışan ve halkı bilgilendiren bilim adamlarından biridir.

1967 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nde lisans ve lisansüstü eğitimini tamamladıktan sonra 1973 yılına kadar İTÜ’de profesör olarak çalıştı. Eğitim.

1978’de Türkiye’ye dönen Naci Görür, İTÜ’de 1983’te doçent, 1989’da profesör oldu. 1983 yılında 40 yaşının altındaki parlak bilim insanlarına verilen TÜBİTAK Yetiştirme Ödülü’nü kazandı. 2004’te İstanbul’da düzenlenen NATO zirvesinde verilen barış ve güvenlik için NATO Bilim Ödülü’nü aldı.

1997 yılında Türkiye Bilimler Akademisi’ne (TÜBA) seçildi. Naci Görür, 2011 yılında TÜBA üyelerinin hükümet tarafından atanmasını sağlayan kanun değişikliği ile bu kurumdan istifa eden kadın bilim adamlarından biridir. Bilimler Akademisi asil üyesidir.

17 Ekim 2022’den bu yana, Elsevier ve Stanford Üniversitesi tarafından her yıl hazırlanan dünyanın en etkili bilim adamları listesinde Bilimler Akademisi’nin konuşmasında yer almaktadır.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.