pet shop Kedi maması Köpek maması
DOLAR 33,1081 0.36%
EURO 36,0060 0.35%
ALTIN 2.524,480,68
BITCOIN 22191954,72%
Sakarya
23°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Kuru Öksürük Neden Olur? Kuru Öksürüğe Ne İyi Gelir ve Nasıl Geçer?
138 okunma

Kuru Öksürük Neden Olur? Kuru Öksürüğe Ne İyi Gelir ve Nasıl Geçer?

ABONE OL
Mayıs 28, 2024 04:44
Kuru Öksürük Neden Olur? Kuru Öksürüğe Ne İyi Gelir ve Nasıl Geçer?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Öksürüğe Ne İyi Gelir? Evde Öksürük Nasıl Geçer? Doğal Çözüm

Anneler çocuklarına öksürüğü bıçak gibi anında kesen en hızlı ve etkili yöntemi uygulamak istiyor. Kış yaklaştıkça ise, çocuklarda başlayan kuru ve balgamlı öksürük annelerin korkulu rüyası olmakta. Bununla birlikte, öksürük için evde yapılabilecek basit uygulamalar da var. Bu yazımızda kuru öksürüğe ne iyi gelir, balgamlı öksürük nasıl geçer, evde doğal çözümler neler, bebek ve çocuklarda geçmeyen öksürük için ne yapılmalı gibi soruların cevabını bulabilirsiniz.

Öksürüğe Ne İyi Gelir? Evde Doğal Çözümler

Öksürük, kış ayı yaklaştığında her evde ilk ortaya çıkabilecek bir hastalıktır. Özellikle okul çağında bağışıklığı düşük olan çocuklarda görülür. Öksürüğün bir sebebi de mikrobik bir hastalık olduğu için ev ortamında çok hızlı yayılır. Söz konusu çocuklar olduğunda öksürüğe ne iyi gelir diyerek araştırılıp doğal yöntemler uygulanabilir. Şunu da unutmamalıyız ki aşağıda belirtilen durumlarda önceliğiniz bir hekime başvurmak olmalıdır.

Öksürükte ne zaman doktora gidilmeli?

  • Nefes almakta zorlanma varsa
  • Hızlı nefes alıp veriyorsa
  • Dudak, dilde ve yüzde morarma varsa
  • Öksürük yüksek ateş ile birlikte ise
  • 3 aydan küçük bebeklerde ateşli öksürük varsa
  • Öksürük boğulur gibi oluyorsa
  • Öksürük sırasında kan geliyorsa
  • Öksürük sırasında aşırı halsizlik ve iştahsızlık varsa

Mutlaka bu gibi durumlarda doktora başvurulmalıdır.

Bebekler ve Çocuklar Neden Öksürür?

Öksürük ebeveynleri çok korkutan bir durum gibi gözükse de aslında, boğaz ve hava yollarını temizlemek için oluşan koruyucu bir reflekstir. Bir savunma mekanizmasıdır.

Özellikle 6 ayın altındaki bebeklerde öksürük önemlidir. Bu nedenle ufak bebeklerde öksürük oluştuğu zaman mutlaka yakından gözlemlenmesi gerektiğini söyler uzmanlar.

Öksürük İçin Evde Neler Yapılabilir?

Özellikle de okul çağına başlayan çocuklar neredeyse tüm kış öksürür. Eğer öksürük çocuğunuzu rahatsız etmiyorsa, normal uyuyor, oynuyor, besleniyorsa, burun akıntısı ve öksürük gibi hastalıkların tedavi edilmesine gerek yoktur. Çünkü bu bir reflekstir ve vücut bunu kendisi halledebilir. Böylece bağışıklığı kuvvetlenir. Bununla birlikte, öksürüğü rahatlatmak için evde bazı uygulamalar yaparak, çocuğunuzun iyileşmesine yardımcı olabilirsiniz.

Çocukta Öksürüğü Rahatlatmak için Ne Yapılmalı?

  • Evinizi nemli tutun ve sık sık havalandırın.
  • Mutlaka bol sıvı almasını sağlayın. Çünkü yeterli sıvı alımı balgamı ve burun akıntısını rahatlatır. Bebeğiniz küçükse ve emiyorsa bol anne sütü almasını sağlayın.
  • Burnunu serum fizyolojik su ile temizleyin. Tıkalı ve temizlenmemiş burun hastalığın ilerlemesine neden olur.
  • Uyurken başını hafif yükseltin. Başın yukarda kalması nefes almasını kolaylaştırır ve geniz akıntısının rahatsız etmesini önler.

Çocuklarda Öksürük İçin Doğal Çözümler Nelerdir?

Tereyağ + Pekmez

Tereyağı eritilir ve pekmez ile karıştırılır. Bir miktar su konulur ve günde 1-2 çay kaşığı içirilir.

Not: 6 ay ve üstü bebekler için uygundur.

Pekmez + Zerdeçal + Tarçın

2 Yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi, 1 tatlı kaşığı zerdeçal, 1 tatlı kaşığı tarçın karıştırılır ve günde 1 -2 çay kaşığı içirilir.

Not: 8 ay ve üstü çocuklar için uygundur.

Bal + Zencefil + Limon + Zeytinyağı

Küçük bir kavanoza 6 yemek kaşığı kadar bal, 1 tatlı kaşığı zencefil, yarım limon suyu, 1 yemek kaşığı zeytinyağı emilimi için, karıştırılır. Günde 1- 2 çay kaşığı kullanılır.

Not: 1 yaş üstü çocuklar için uygundur.

Gıcık Şeklinde Öksürük İçin Ne Yapmalı, Gıcık Öksürüğe Ne İyi Gelir?

  • Gıcık öksürük için tuzlu su ile gargara yapmak çok faydalıdır.
  • Bal ve zencefil karışımını içebilirsiniz.
  • Zerdeçallı süt düzenli kullanımda gıcığa ve öksürüğe çok iyi gelir.
  • Adaçayı ve ıhlamur özellikle boğaza dost bitkilerdendir.
  • Kabuk tarçın çayı da gıcık öksürüğe iyi gelir.

Afiyet şifa olsun..

Kuru öksürüğü şıp diye ne keser?

Bir bardak sütün içerisine birer tatlı kaşığı toz karabiber ve bal ekleyin. Bu karışımı günde 2 defa içebilirsiniz. Uykudan hemen önce tüketmeyin, çünkü balgam söktürücü olduğu için uykuda rahatsız edebilir.

Öksürük için ayağa ne sürülür?

Bilimsel olarak ispatlanmamış olsa da, gece uykusundan önce ayağın tabanına Vicks sürerek çorap giydirip yatmanın bazı öksürüklere iyi geldiği bilinmektedir.

Süt ve sarımsak öksürüğü keser mi?

Sarımsak  ve sütü kaynatın. Sarımsak sadece hırıltı için değil astım ve öksürük tedavisinde de etkilidir. Antioksidan etkiye sahip olan sarımsak, solunum yollarındaki tıkanıklığı azaltır, nefesinizi açar, astım ataklarını önler. 3-4 diş sarımsağı ezip sütle kaynatın. İçerken kokmasından korkmayın, hiç kokmuyor.

Sirke içmek öksürüğe iyi gelir mi?

Sirke asitleri, öksürüğe yol açan gıdıklama hissini durdurmak için limon veya ananas suyuna benzer şekilde çalışabilir. Kullanımı: 2 yemek kaşığı yüksek kaliteli elma sirkesini bir bardak suya karıştırın (su bardağı). Öksürüğü hafifletmek için günde iki defa sabah kalktığınızda ve akşam yatmadan önce için. İçebiliyorsanız sirkeyi 1 yemek kaşığı direk için, içemiyorsanız gargara da yapabilirsiniz. Daha sonra 15 dk bir şey yiyip içmeyin.

 

 

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.