pet shop Kedi maması Köpek maması
DOLAR 32,8598 0.27%
EURO 35,2398 0.41%
ALTIN 2.453,39-0,17
BITCOIN 2151982-1,21%
Sakarya
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Kredi Kartı ile Altın Alma
137 okunma

Kredi Kartı ile Altın Alma

ABONE OL
Mayıs 28, 2024 04:58
Kredi Kartı ile Altın Alma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuyumcular Kredi Kartına Taksit Yapıyor mu

Kredi kartı ile altın alınır mı 2022? Kredi kartı ile altın bilezik alınır mı? Kredi kartı ile altın alınır mı dinen uygun mu?

Kredi kartı ile altın alınır mı 2024 yılında en çok araştırılan konular arasında. Bilindiği üzere hediye ya da yatırım amacıyla altın almak, yükselen altın fiyatları nedeniyle gittikçe zorlaşmaya, alım gücünü olumsuz etkilemeye başladı. Dolayısı ile altın almak isteyenler kredi kartına yöneldi.

Kredi kartı ile altın satın almak isteyen kredi kartı kullanıcıları 2024 yılında kuyumculardan kredi kartı ile taksitli altın satın almanın mümkün olup olmadığını merak ediyor.

Kuyumcularda kredi kartı ile taksitli altın satışı yasal mevzuata göre mümkündür. BDDK mevzuatı uyarınca kuyumcularda en fazla 3 taksit olmak üzere kredi kartıyla taksitli altın alışverişi yapmak mümkündür.

Kredi Kartı ile ile taksitli altın alışverişi için doğrudan kredi kartı ile satın alma dışında tercih edilen bir diğer yöntem ise taksitli nakit avans çekerek altın satın alma seçeneğidir. Bu seçeneğe başvuran kredi kartı kullanıcıları kredi kartları ile taksitli nakit avans çekerek kuyumculardan altın satın almaktadır. Kredi kartı kullanıcıları böylelikle dolaylı bir yol aracılığıyla belirli bir miktar faiz ödeyerek taksitli altın alışverişi yapmış olmaktadır.

Kredi kartından altın alınır mı? Kredi kartıyla taksitle altın alınıyor mu?

Sonuç olarak, 2024 yılında doğrudan kredi kartıyla yapılan kuyumculuk alışverişlerinde en fazla 3 taksit uygulanırken, taksitli nakit avans seçeneğiyle 12 aya varan taksit seçeneğinden faydalanmak mümkün.

2024 yılında kredi kartı ile altın satın alma konusunda çok fazla bilgi kirliliği bulunurken, bu seçenekle altın alışverişi yapmak isteyen vatandaşların bilmek istediği bir kaç önemli detay bulunmaktadır.

Öncelikli olarak cevap bulması gereken soruların başında, kredi kartı ile altın alımının mümkün olup olmadığına ilişkin soru gelmektedir.

Kredi Kartı ile Altın Alınabilir mi ?

2024 yılında kredi kartı ile altın satışı yapan çok sayıda sarraf ve kuyumcu bulunmaktadır. Yani kredi kartınızı kullanarak gram altın, çeyrek altın veya altın bilezik gibi altın ürünleri satın almanız mümkün.

Bunun yanı sıra, kredi kartı ile altın satın almak ile ilgili bilinmesi gereken birkaç ayrıntı bulunmaktadır. Kredi kartı ile altın satışlarında taksit talep edilmesi halinde güncel faiz oranlarında faiz ödemesi yapmak gerekmektedir.

BDDK mevzuatlarına göre 2024 yılında kredi kartı ile altın alışverişlerinde izin verilen taksit sayısı limiti 3 taksit ile sınırlandırılmıştır.

3 Taksit halinde yapılan kredi kartı ödemelerine güncel alışveriş kredisi faiz oranları uygulanmaktadır.

Taksit talep edilmemesi, yani tüm tutarın tek çekimle ödenmesi halinde ise kuyumcu komisyonu ödemek zorunda kalınacaktır. Bu komisyon oranı ortalama yüzde 5 ile 7 arasında değişmektedir.

Altına Kaç Taksit Yapılıyor 2024?

Altına kaç kaç taksit yapılacağı BDK tarafından belirlenmektedir. Daha önceleri 6 ay olan taksit sayısı 3 aya indirilmiştir. Bunun nedeni; kredi kartı ile alışverişlerde risk faktörünün artmasıdır. Dolayısı ile kredi kartıyla altın almak mümkündür ve 3 ay taksitle yapılabilir.

Kredi Kartına Taksitle Çeyrek Altın Alınır mı? Kredi Kartı ile Çeyrek Altın Alınır mı ?

Kredi kartı ile altın alınır mı 2024 sorularından bir diğeri de; kredi kartına taksitle çeyrek altın alınır mı sorusudur. Kredi kartıyla taksitle çeyrek altın alınabilir. Dileyen kişiler kredi kartıyla tek çekim olarak dileyen kişiler de kredi kartına 3 taksitle çeyrek altın alımını kuyumculardan yapabilir.

Kredi Kartına Taksitle Altın Alınır mı | Kredi Kartına Altın Kaç Taksit Yapılır?

Kredi kartına taksitle altın alınır ancak bu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDK) tarafından düzenlenmektedir. Dolayısı ile kredi kartı ile altın almak ve taksit sayısı belirlemek BDK elindedir.

Buna göre; günümüzde kredi kartına altın 3 taksitle yapılabilmektedir. Daha önce 6ay taksit sunulmasına rağmen günümüzde 3 ay taksit imkanı sunulmaktadır.

Kredi Kartı ile Altın Alınır mı 2024

Temelde kredi kartıyla altın almanın önünde herhangi bir engel bulunmuyor. Altının basılı ya da külçe altın olmaması kaydıyla, altın alışverişlerinde kredi kartı kullanılabiliyor. Kullanılacak olan kredi kartının özelliklerine göre de taksitlendirme imkanı bulunuyor.

Kısacası; kredi kartı ile altın alınır mı 2024 yılındaki cevabı; evet, kredi kartıyla altın alınabilir ve taksit imkanından da yararlanılabilir. Eğer siz de altın almak istiyorsanız kuyumcuya giderek kredi kartıyla alışveriş yapabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.