pet shop Kedi maması Köpek maması
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22390201,02%
Sakarya
23°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
İsrail malları tam listesi! Türkiye’de satılan İsrail malları hangileri? İşte İsrail markalı ürünler
389 okunma

İsrail malları tam listesi! Türkiye’de satılan İsrail malları hangileri? İşte İsrail markalı ürünler

ABONE OL
Mayıs 28, 2024 05:28
İsrail malları tam listesi! Türkiye’de satılan İsrail malları hangileri? İşte İsrail markalı ürünler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail malları tam listesi! Türkiye’de satılan İsrail malları hangileri? İşte İsrail markalı ürünleri

Gündemde yoğun bir şekilde İsrail malları tam listesi araştırılmaya başlandı. İsrail’in Mescid-i Aksa’ya ve Filistinlilere yönelik saldırıları gündemde büyük etki yarattı ve vatandaşlar ülkemizdeki mallarını boykot etmek amacıyla neler olduğunu merak ederek öğrenmeye çalışıyor. Peki Türkiye’de satılan İsrail malları hangileri? Yiyecek, içecek, giyim, temizlik ürünleri gibi daha pek çok kategoride yer alan İsrail markalı ürünlerin tam listesi

Geçtiğimiz yıllarda başlayan boykot kararı çığ gibi büyürken bir çok bakkal, market ve esnaf eyleme katılarak boykota dahil olduğunu açıkladı. Özellikle sosyal medyada sıkça dolaşan bu listeyi, bazı vatandaşlar broşür olarak sokaklarda dağıtmaya başladı. ‘Sen yoksan bir kişi eksiğiz’ sloganıyla başlayan bu toplumsal hareket medyada oldukça ses getirdi.

Sosyal medyada İsrail’e destek veren markalar isim isim sıralanarak boykota çağrı yapılıyor. Sadece ülkemizde değil dünyanın her yerinde İsrail’e tepki yürüyüşleri organize edilirken sosyal medyada da boykot harekatına katılanların sayısı her geçen gün artıyor.

Unilever Markaları Listenin Başında

Büyük Altoona Yahudi Federasyonu web sitesinin hazırladığı rapora göre, İsrail’e destek veren en büyük firmalardan biri Unilever. Bir İngiliz şirketi olan Unilever’in marka yelpazesi oldukça geniş durumdadır. Gıda markaları arasında Algide, Knorr, Lipton, Magnum, Calve, Cornetto, Sana, Becel gibi isimler bulunur.

Temizlik ürünlerinde Cif, Omo, Domestos, Yumoş, Rinso isimleri yer alıyor. Kişisel bakım ürünlerinde ise şampuan ailesinden Elidor, Clear, Dove, diğer kişisel bakım ürünleri ise Signal, Lux, Rexona, Vazelin ve Axe gibi markalar mevcuttur.

En Çok Boykot Markası Gıda Ürünlerinden

Aynı raporda yer alan diğer isimlere baktığımızda Starbucks en çok boykot edilen ürünler arasında. Bu sırayı Cocacola takip ediyor. Nestle’nin de gıda markaları oldukça fazla. Kitkat, Nesquik, Damak, Crunch, Polo, Nestea, Erikli su, Alaçam su, Nestle Pure Life su, gibi birçok markası bulunuyor.

Danone firmasının gıda markalarıda boykot listesinde yer alıyor. Danone ürünlerinin içinde özellikle çocukların tükettiği ürünler yer alıyor. Bir çok süt ve süt ürünleri çeşitliliğinde isme olan marka, Danette, Activia, Tikveşli, Alpro, Hayat su, sırma su gibi isimleri bünyesinde barındırıyor.

Boykot Listelerindeki Giyim Markaları

İsrail’e destek veren giyim markalarının ilk sırasını Vakko alıyor. Ardından Kımberly-Clark. Bu firmanın başkanı Robert P.Van der Merwe 2000 yılında bilindiği gibi israilin başbakanı Netanyahu tarafından jübile ödülü almıştı. Bu tür ödüller şirketlerin reklamını yapmak için kullanılan büyük bir fırsattır.

Şirket ise bunun gereğini yaparak İsrail devletine maddi destek vermiştir. Şirketin sahip olduğu en bilinen markalar ise Huggies, Kotex, Kleenex’tir. River Island giyim zincirleride bu listede yer alan başka bir giyim markasıdır. Tımberland, Timmy, Hilfiger, Polo, Luren, Calvin, Armani, Lee, Nike ve Adidas ise İsraile destek veren diğer giyim ve ayakkabı markalarıdır.

Kişisel Bakım Markaları

Kişisel Bakım markaları listesinde Hacı şakir ve İpek gibi yerli isimlerde bulunuyor. Elbette bu markalar Türk markası idi. Ama bir süre sonra üretici firma satılınca, doğal olarak markaların ismi değişmeden İsrail’e destek veren markaların arasında yerlerini buldu. Netanyahu tarafından jübile ödülü almış başka bir isimde L’oreal. L’oreal bilindiği gibi kadınların en çok kullandığı markalardan biridir.

Maybelline ve Max factor ise kişisel bakım sektöründe, boykot listelerinde yer alan diğer markalardır. Orkid, Molbed, Kotex, Prima, Huggies isimleri de yer alır. Şampuan markalarına baktığımızda ise Pantene, Blendax, Garnier, Palmolive gibi isimler yer alıyor.

Medya ve Sosyal Medya Platformları ve Cihazları

Bilindiği gibi Facebbok’un kurucusu siyonizme destek veren iş adamlarından. Bunun yanı sıra Fox Tv, Watshap gibi uygulamalar bulunuyor. Geçtiğimiz aylarda İsrail Başbakanı Netanyahu İsrail devletine destek veren ülkeleri sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Buna göre ABD, Almanya , Kanada, İtalya, Fransa gibi ülkelerin İsraile Destek vermesinden dolayı bu ülkelerin ürünlerininde boykot edilmesi söz konusu. Diğer teknoloji sektöründe bulunan isimler ise Philips, Motorola, Braun, National, Simens, Singer, CNN, Hoover, IBM, Intel, Dell, Nokia, Icq, Iphone ve Windows olarak sıralandı.

Bilinen Diğer Sektörler

Boykot listesinde yer alan diğer isimler içecek sektöründe Turkuaz, Tang, Pepsi, Yedigün, Cappy, Fanta, Sprite, Nestea, 7UP, Nescafe ve Schweppes olarak yer alıyor. Temizlik sektöründe ise Ace, Ariel, Alo, Calgon, Fairy, Shoulders, İpana, Oral-B, Rinso Persil, Vernel, Henkel grubunda yer alan markalardır.

Yiyecek sektöründeki isimler Mc Donald’s, Milka, Maggi, Lays, Tamek, Kraft, Becel, Pınar,  Sigara markaları Malboro, Parlament, L&M, Chesterfield, Lark, Pall Mall gibi isimler yer alıyor.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.