pet shop Kedi maması Köpek maması
DOLAR 32,8624 0.28%
EURO 35,2268 0.38%
ALTIN 2.456,22-0,06
BITCOIN 2160158-0,99%
Sakarya
31°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Hakan Fidan kimdir? Hakan Fidan nereli? Hakan Fidan kaç yaşında biyografisi?
391 okunma

Hakan Fidan kimdir? Hakan Fidan nereli? Hakan Fidan kaç yaşında biyografisi?

ABONE OL
Mayıs 28, 2024 05:23
Hakan Fidan kimdir? Hakan Fidan nereli? Hakan Fidan kaç yaşında biyografisi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hakan Fidan kimdir? Hakan Fidan nereli? Hakan Fidan kaç yaşında?

Hakan Fidan Kimdir?

Hakan Fidan kimdir, Hakan Fidan ile Abdullah Çatlı arasındaki ilişki merak ediliyor. Kabinede Dışişleri Bakanı olarak görev alan Hakan Fidan kimdir ve ailesine dair sorulan soruları yanıtladık. İşte Hakan Fidan’ın hayatı…

Hakan Fidan kimdir nerelidir merak konusu olmuş durumda. Özellikle MİT Başkanlığından Dışişleri Bakanlığına gelmesi herkesin kafasını karıştırdı. Yeni atanan bakanı Abdullah Çatlı ile benzetenler de oldu. İşte tüm bu sorular Hakan Fidan’ın hayatını merak ettirdi.
Hakan Fidan ailesi aslen nereli, çocukluk ve eğitim yılları herkes tarafından sorulmaktadır. Sizler de Hakan Fidan’ın hayatını merak ediyorsanız Fidan’ın ailesine ait özel yaşamı, eğitim hayatı ve kariyeri hakkında haberimizden hemen bilgi sahibi olabilirsiniz.

Hakan Fidan Aslen Nereli?

Hakan Fidan ailesi aslen nereli sorusuna Van şeklinde yanıt verebiliriz. Fidan Ankara’da doğmuştur ve çocukluk yıllarını başkentte geçirmiştir. 17 Temmuz 1968 yılında doğan Hakan Fidan’ın anne ya da babasına ilişkin net bilgiler bilinmemektedir. Hakan Fidan’ın babası nereli tam olarak bilinmiyor ancak bakan her ne kadar Ankara’da doğsa bile Van kökenli olduğu bilinmektedir. Bir dönem babasının adının Devlet Fidan olduğu söylenmiştir. Ancak daha sonra açıklama yapılarak isim benzerliğinden kaynaklı bir yanılsamaya düşüldüğü belirtilmiştir.

MIT Başkanı Kim Olacak?

Hakan Fidan ailesi hakkında çok fazla bilgi alınamamasının sebebi ise askeri kişiliğidir. Çünkü kendisi Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı yapmıştır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bakanlar kurulunda isminin açıklanmasının üzerine yeni MİT başkanı İbrahim Kalın olmuştur. Böylece İbrahim Kalın artık MİT’in başında olurken Hakan Fidan Dışişleri Bakanlığı’nın başında görev alacaktır.

Hakan Fidan Kiminle Evli?

Hakan Fidan’ın eşi hakkında mesleğinden ötürü genel bilgiler alınabilmektedir. Hakan Fidan Nuran Fidan ile evlidir. Nuran Fidan ise; 15 Temmuz 1980 yılında Sivas’ta doğmuştur. Aslen Sivaslı olan Nuran Fidan üniversite eğitiminin sonuna kadar Sivas’ta yaşamıştır. Daha sonra SMMM ruhsatı alarak mali müşavirlik yapmıştır. Hakan Fidan ile Nuran Fidan çiftinin 3 çocuğu bulunmaktadır.

Hakan Fidan Şuan Nerede?

Hakan Fidan MİT başkanlığı yapmıştır. Bu süreç içerisinde sır tutan ve devletin milli çıkarı için çalışan biri olarak biliniyordu. Yeni atamaların yapılmasıyla şuan Dışişleri Bakanlığı’nda görevini icra etmektedir. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Mevlüt Çavuşoğlu’nun yerine gelmiştir.

Hakan Fidan Hangi Aşirete Sahip?

Hakan Fidan ailesi sır gibi saklanıyor. Ancak Fidan ile ilgili son bilgiler gelmeye devam ediyor. Ankara doğumlu ve Van kökenli olan Fidan’ın Hasenan Aşireti’ne mensup olduğu söylenmektedir. Hakan Fidan Van’da hüküm süren bu aşiretin Seyitki Kolu’ndan gelmektedir.

Hakan Fidan Abdullah Çatlı Mı Sorunsalı

Askerlik geçmişine sahip olan Hakan Fidan askerlik fotoğrafları ile bir süre önce gündeme gelmiştir. Üstelik fotoğraflar Abdullah Çatlı ile karşılaştırılmaktadır. Söylentiler Hakan Fidan’ın estetik olup isim değiştirdiğini vurgulamaktadır. Ancak günümüzde bu söylentiler için herhangi bir ispat bulunmamaktadır. Dolayısıyla Hakan Fidan ile Abdullah Çatlı aynı kişi mi sorusu bir sorunsal olarak kalmaktadır.

Hakan Fidan Eğitimi

Ankara Altındağ doğumlu olan Hakan Fidan’ın eğitimi ve kültürel süreçleri hakkında bilgi edinmek isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. İşte Fidan’ın eğitim hayatı…

  • Hakan Fidan Ankara’da liseye kadar okuyup askerliğe başladı. Ancak askerlikten bir süre sonra istifa ederek eğitim hayatına devam etme kararı aldı. Ancak üniversite eğitimini Türkiye’de değil; Amerika Birleşik Devletleri’nde aldı.
  • Amerika’da Maryland Üniversitesine giden Hakan Fidan,  Yönetim ve Siyaset Bilimi alanını bitirdi. Hakan Fidan ne mezunu diyenlere bu bölümü bitirerek lisans eğitimini tamamladığını söyleyebiliriz. Eğitim hayatına yüksek lisans ile devam etmek isteyen Fidan, bu kez Türkiye’ye gelerek Bilkent Üniversitesinde “Dış Politikada İstihbaratın Yeri” adlı bir tez yazdı. Tezi onay alarak yüksek lisansını bitirdi.
  • Eğitimine Doktora alarak devam eden Hakan Fidan yine Bilkent Üniversitesi’nde yazdığı “Bilgi Çağında Diplomasi: Antlaşmaların Doğrulanmasında Enformasyon Teknolojilerinin Kullanımı” isimli doktora tezinin onaylanmasıyla Doktor unvanını aldı. Hakan Fidan Doktor unvanını 2006 yılında almıştı.

Hakan Fidan kaç dil biliyor diye soranlara çok iyi İngilizce bildiğini söyleyebiliriz. Üniversite eğitimini Amerika’da tamamlamasından kaynaklı İngilizceye dili oldukça yatkındır.

Hakan Fidan Kariyeri

Hakan Fidan kimdir yazımıza Fidan’ın kariyeri ile devam ediyoruz. Oldukça geniş bir kariyere sahip olan Fidan’ı şu şekilde özetleyebiliriz:

  • Hakan Fidan’ın askerlik kariyeri 1986 yılında başladı ve 2001 yılına kadar devam etti. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde askerlik vazifesi yapan Fidan, astsubay rütbesindeydi. KK Muhabere ve Dil Okulu’nda eğitim görürken astsubaylığa devam etti.
  • Askerlikten istifa eden Hakan Fidan üniversite, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamladı. Akademisyen olmaya karar verdi. Hem Hacettepe Üniversitesi, hem de eğitim aldığı Bilkent Üniversitesi’nde akademisyen olarak görev aldı.
  • 2001 ile 2003 yılları arasındaki dönemde Avustralya’nın Ankara Büyükelçiliği’nde görev aldı. Büyükelçilikte kıdemli siyasi ve ekonomik danışmanlık yaptı. Bu süreçte siyasi başarısını ortaya koyarak devlet erkanına dahil oldu.
  • 2003 yılında ise TİKA’ya atanan Hakan Fidan buranın başkanı oldu.
  • 2007 yılı itibariyle Başbakanlık içerisine dahil olan Hakan Fidan Müsteşar Yardımcısı oldu.
  • 2008 yılında yeni bir atamaya daha imza atan Hakan Fidan; Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nda görev aldı. Kurumun yönetim kurulunda üyeydi.
  • 2008 yılında yeniden üniversite hayatına geri dönüş yapan Hakan Fidan; Uluslararası Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde görev aldı. Üniversitenin mütevelli heyeti üyesi konumuna geldi. 2008 yılında başladığı heyet görevine 2011 yılında kendi isteğiyle istifa ederek son verdi.
  • 2010 yılı ile birlikte hepimizin bildiği Millî İstihbarat Teşkilatı içerisindeki görevine başladı. İlk başta müsteşar yardımcısı olarak göreve başlayan Hakan Fidan, 2010 yılında en genç Mit müsteşarı kimdir sorularına yanıt veren isim oldu.

Yeni Dışişleri Bakanı Hakan Fidan

Hakan Fidan kimdir yazımızın son kısmında Fidan’ın yeni Dışişleri Bakanı olarak görevlendirildiğini söyleyebiliriz. Eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yerine gelen Hakan Fidan, koltuğa oturur oturmaz soru yağmuruna tutulan isim oldu. Yeni bakanın peşinden gelen sorulara karşı soğukkanlılığı ise devam ediyor.

Hakan Fidan eşi Nuran Fidan kimdir? Nuran Fidan mesleği ne, kaç yaşında?

Hakan Fidan’ın adı sıkça duyulsa da, eşi Nuran Fidan’ın kimliği ve kariyeri merak konusu olabilir. Peki, Hakan Fidan eşi Nuran Fidan kimdir? Nuran Fidan mesleği ne? Nuran Fidan kaç yaşında? Nuran Fidan nereli? Nuran Fidan’ın mesleği, yaşı ve kökeni…

Nuran Fidan kimdir?

Nuran Fidan, üç çocuk annesi ve Hakan Fidan’ın eşi olarak tanınıyor. Doğum tarihi 15 Temmuz 1980 ve halen Sivas‘ta yaşıyor. Eğitim hayatı da bu şehirde başladı ve ilk, orta ve lise eğitimini tamamladı. Üniversite eğitimine Cumhuriyet Üniversitesi Sivas Meslek Yüksek Okulu’nda Muhasebe bölümünde başladı ve bu alanda mezun oldu. Daha sonra Anadolu Üniversitesi’nde İşletme Bölümü’nde başarıyla eğitimini sürdürdü.

2008’de Serbest Muhasebecilik ve Mali Müşavirlik ruhsatını aldı. İş hayatına 2008-2009 yıllarında ADA Kömür İTH. ve İHR. LTD. ŞTİ’de Muhasebe ve Finans sorumlusu olarak adım attı. Daha sonraki dönemlerde kariyerini AÇI Bağımsız Denetim ve Mali Müşavirlik A.Ş.’de kurucu ortak olarak sürdürdü.

Hakan Fidan aslen nereli,
hakan fidan’ın eşi nereli,
hakan fidan’ın babası kimdir,
Hakan Fidan gerçekte kimdir,
hakan fidan’ın eşinin resmi,
Hakan Fidan kaç dil biliyor,
hakan fidan’ın annesi nerelidir

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.