pet shop Kedi maması Köpek maması
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22343530,73%
Sakarya
22°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Gazeteci ve ünlü televizyoncu Selvitop, aday adaylığı için istifa etti
125 okunma

Gazeteci ve ünlü televizyoncu Selvitop, aday adaylığı için istifa etti

Türkiye'nin yakından tanıdığı gazeteci ve ünlü televizyon programcısı Necati Selvitop, AK Parti'den 28'inci dönem milletvekili aday adaylığı için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndaki görevinden istifa etti. 

ABONE OL
Mayıs 28, 2024 05:30
Gazeteci ve ünlü televizyoncu Selvitop, aday adaylığı için istifa etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin yakından tanıdığı gazeteci ve ünlü televizyon programcısı Necati Selvitop, AK Parti’den 28’inci dönem milletvekili aday adaylığı için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndaki görevinden istifa etti.

Gazeteci ve ünlü televizyon programcısı Necati Selvitop, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndaki görevinden istifa etti. Selvitop, AK Parti’den milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunacağı öğrenildi. Kuruluşundan bugüne kadar, kesintisiz, değişik kademelerinde, çeşitli görevler ifa ettiği AK Parti’^den seçimlerde milletvekili aday adayı olabilmek için bugün itibariyle Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndaki görevinden istifa ettiğini açıklayan Selvitop, “Halis niyetle, samimiyetle hizmet etme arzusu ile çıktığım bu yeni süreçte, tüm hemşerilerimizin desteğine ve duasına talibim. Devletimizin büyüklüğü, milletimizin dayanışma gücü ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği ile yaraları sarmaya, bu taşın altına elimizi koymaya hazırız. Hayırlı uğurlu olsun. Türkiye İçin Hemen Şimdi” dedi.

NECATİ SELVİTOP KİMDİR?

Şehit asker evladı Necati Selvitop 11 yıl devlet yurdunda yatılı okudu. Fitre ve zekâtlarla büyüdü.  Gerçek soyadı Güner iken evlatlık verildi. Soyadı, Selvitop olarak değiştirildi. Hamallık yaptı, simit sattı, ayakkabı boyadı inşaatlarda çalıştı, imecilere gitti. Onu köle gibi kullananların elinden kaçarak İstanbul’a geldi. Kasımpaşa’da, Karaköy’de çalıştı ve işadamı oldu. 1991’de siyasete atıldı. Aydın Menderes ile Büyük Değişim Hareketi’ni kurdu. 4 yıl Demokrat Parti Ümraniye İlçe Başkanlığını yaptı. 2 yıl Genel İdare Kurulu üyeliği, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. 1996 Fazilet ve Refah partisini hep destekledi. 1996’dan itibaren televizyonlarda programlara başladı. 1999’da Telekritik ve Anadolu Magazin programları ile Türkiye’nin 3358 beldesini 35 yabancı ülkeyi gezdi. “Türkiye Konuşuyor”, “Halkın Nabzı”, “Serbest Kürsü”, “Şehit Aileleri ile Acı ve Tatlı” diye sayısız programlara imza attı. 41 yıldır profesyonel sunuculuk, organizatörlük, moderatörlük yapan Selvitop, Giresun’un Trabzon’un Rize’nin Artvin’in Sakarya’nın, Ordu’nun, Düzce’nin Zonguldak’ın, Kocaeli’nin kısaca Türkiye’nin birçok şehrin yaylalarında sayısız organizasyonlara ve rekorlara imza atarak Guinnes Rekorlar kitabına adını yazdırdı. 1994 yılında tanıştığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sunumları ile İstanbul’daki tüm etkinliklerde yüzlerce kez takdim etti. Şehit Aileleri Derneği başkanlığı, Trabzonlu İşadamları Derneği Ekşioğlu Vakfı, Küçükalioğulları Vakfı, Doğu Karadenizliler Derneği gibi 630’a yakın sivil toplum kuruluşunda danışmanlık ve organizasyonluk görevlerinde bulundu.

Yaptığı hayırlı işlerle halkın gönlünde taht kuran Necati Selvitop 2008 yılında TGRT televizyonundan emekli olarak, Karadeniz kanalları Çay TV, Mavi Karadeniz TV, VİZYONTÜRK, Kaçkar TV, Karadeniz TV, KANALG28 TV, Tempo TV gibi birçok kanalda yüzlerce program ve organizasyonlar yaptı.

AK Parti Ümraniye İlçe Teşkilatının üyesi olan Selvitop 2014 yılında İstek ve yoğun talep üzerine memleketi Trabzon Şalpazarı’nda AK Parti Belediye Başkan aday adayı oldu. 2018 yılında İstanbul 1’İnci bölge AK Parti aday adayı olan Selvitop, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda görev aldı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.