pet shop Kedi maması Köpek maması
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22352471,91%
Sakarya
24°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Bir WordPress sitesinin kullandığı temayı bulma
112 okunma

Bir WordPress sitesinin kullandığı temayı bulma

ABONE OL
Haziran 10, 2024 05:32
Bir WordPress sitesinin kullandığı temayı bulma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir WordPress sitesinin kullandığı temayı bulma

Bir WordPress sitesinin kullandığı temayı bulma Web sitelerini gezerken bazen karşınıza beğendiğiniz bir site çıkar ve kullandıkları temayı merak edersiniz. Bir WordPress sitesinin kullandığı temayı bulma olayını aslında sitenin kaynak kodundan veya stylesheet dediğimiz stil sayfalarından halledebilirsiniz. Bu işlemler yeni başlayan kullanıcılar için zor gelebilir veya ilk defa duymuş olabilirsiniz. Burada bir sitede kullanılan tema ve diğer bilgileri ile site içerisinde kullanılan eklentileri bulma hakkında basit bir yolu bulunmaktadır.

Burada tanıtacağım siteye benzer başka birçok web sitesi bulunabilir ancak yaptığım denemelerde çok iyi sonuç verdiği için WhatWPThemeIsThat adlı site hakkında sizlere kısa da olsa nasıl kullanıldığından bahsedeceğim.

Siteyi ziyaret ettiğinizde karşınıza bir Google arama çubuğu benzeri kısım gelecek. Buraya temasını veya eklentilerini merak ettiğiniz sitenin web adresini yazacaksınız. Arama butonunu tıkladığınızda karşınıza merak ettiğiniz site ile ilgili tüm bilgiler gelecektir.

WordPress Tema Bulma Nedir?

WordPress, dünyada en çok tercih edilen içerik yönetim sistemlerinden biridir. Kullanıcılarına sunduğu geniş tema yelpazesi ile her zevke ve ihtiyaca uygun çözümler sunuyor. Ülkemizde de bir çok site WP altyapısını tercih etmektedir.

Ancak bazen bir web sitesinin hangi WordPress temasını kullandığını merak edebilirsiniz. İşte tam da noktada, WordPress Tema Bulma aracımız devreye giriyor. Bu online ve ücretsiz araç, herhangi bir WordPress sitesinin kullandığı temayı hızlı ve kolay bir şekilde tespit etmenize olanak tanır.

Sizde beğendiğiniz bir site olduğu zaman aracımızı kullanarak bu tema hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca temayı çok beğendiyseniz aracımızın size sunduğu geliştirici sayfası bağlantısını kullanarak tema geliştiricisinin diğer ürünlerine de göz atabilirsiniz.

Bir Sitenin Temasını Bulmak Mümkün Mü?

İnternetin derinliklerinde gezinirken, bazen karşımıza çıkan bir sitenin tasarımı öyle hoşumuza gider ki, “Acaba bu site hangi temayı kullanıyor?” diye düşünürüz. İşte bu noktada, WP Tema Bulma aracımız devreye giriyor. Aracımız, bir sitenin hangi WordPress temasını kullandığını saniyeler içinde belirlemenize yardımcı olur. Kullanımı oldukça basit olan bu araç, sadece sitenin URL’sini girerek çalışır ve aradığınız bilgileri anında önünüze serer.

WordPress Sitenin Kullandığı Eklentileri Bulma

WordPress siteler, sadece temalarıyla değil, aynı zamanda kullanılan eklentilerle de fark yaratır. Peki, bir sitenin hangi eklentileri kullandığını öğrenmek ister misiniz? WordPress tema bulucu aracımız, bu konuda da size yardımcı oluyor. Aracımız, sitenin kullandığı eklentileri de tespit ederek, sitenin işlevselliği hakkında daha derinlemesine bilgi edinmenizi sağlar.

Site Tema Bulma Aracı Hangi Bilgileri Sağlar?

WordPress Tema Bulma aracımız, sitenin kullandığı temayı belirlemenin ötesinde, size bir dizi yararlı bilgi de sağlar. Bu bilgiler şunlardır:

Tema Adı: Sitenin kullandığı temanın tam adını öğrenin.

Geliştiricinin Sitesi: Temayı geliştiren firmanın veya kişinin web sitesinin adını öğrenebilirsiniz.

Tema Hakkındaki Kısa Açıklama: Temanın genel özellikleri ve tasarımı hakkında bilgi edinin.

Geliştiricisi: Temayı kimin geliştirdiğini öğrenin. Eğer bireysel geliştirici ise yalnızca isim bilgisine, kurumsal bir şirketse şirket adına ulaşabilirsiniz.

Sitenin Kullandığı Tüm Eklentiler: Temasını sorguladığınız sitenin işlevselliğini artıran eklentiler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

İşte tüm bu bilgilere aracımız sayesinde anlık olarak ulaşabilirsiniz. Eğer sizin de internette gezinirken bir sitenin teması hoşunuza giderse aracımız ile hemen öğrenebilirsiniz.

WP Tema Bulma Aracı Nasıl Kullanılır?

Yukarıda gördüğünüz gibi tema adı, tema ana sayfası, versiyonu, açıklaması, yazar ana sayfası, lisansı ve ekran görüntüsüyle birlikte tema adının yanında birçok bilgiye de ulaşacaksınız.

Bu bilgilerin hemen alt kısmında ise sitede kullanılan eklentilerin bir listesini bulacaksınız.

 

Gördüğünüz gibi sadece site adını yazarak bulmakta zorlandığınız tüm bilgilere bir kalemde ulaşabilirsiniz.

Yalnız bazen yazdığınız bir sitenin sonucunu beklerken aşağıdaki gibi bir uyarı ile karşılaşmanız da mümkündür.

Türkçe ifadeyle arama yapılan sitenin istenilen bilgileri vermediği gibi bir açıklama gelmektedir. Bu tür siteler genel olarak profesyonel birileri tarafından ve hazır tema kullanılmadan oluşturulmuştur. Bunun böyle olması site tema bilgilerinin gösterilmemesini gerektirmez ancak bazı kuruluşlar bu yönde bir kısıtlama yapabilmektedir. Benim tavsiyem hiç kafayı takmamanız çünkü bu temayı arasanız da bulamayacaksınız. Ayrıca bu türden sitelere de çok rastlayacağınız kanısında değilim. Karşılaşırsanız şaşırmamanız amacıyla burada açıklama yapmak istedim.

Bir de alternatif olarak WpThemeDetector adlı, tema ve eklenti bilgilerini veren yine güzel bir siteyi de önerebilirim. Bu siteyi de beğeneceğinizi tahmin ediyorum.

Sitelerin herhangi birini ziyaret edip kullanımını inceleyebilirsiniz. Çok fazla uğraşmadan birçok bilgiye ulaşacaksınız.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.