pet shop Kedi maması Köpek maması
DOLAR 32,3089 -0.11%
EURO 34,8632 0.07%
ALTIN 2.414,120,87
BITCOIN 2054108-1,42%
Sakarya
13°

AÇIK

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
Berat Kandili Mesajları – Berat Kandili Mesajları Resimli
386 okunma

Berat Kandili Mesajları – Berat Kandili Mesajları Resimli

BERAT KANDİLİ MESAJLARI VE SÖZLERİ 2023 (RESİMLİ, KISA): Değişik, en güzel, ayetli, hadisli, dualı, yeni, uzun, farklı, resimli Berat Kandili mesajları ve sözleri derlemesi -'Hayırlı Kandiller'

ABONE OL
Şubat 17, 2024 21:30
Berat Kandili Mesajları – Berat Kandili Mesajları Resimli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Berat Kandili Mesajları – Berat Kandili Mesajları Resimli

BERAT KANDİLİ MESAJLARI VE SÖZLERİ 2023 (RESİMLİ, KISA): Değişik, en güzel, ayetli, hadisli, dualı, yeni, uzun, farklı, resimli Berat Kandili mesajları ve sözleri derlemesi -‘Hayırlı Kandiller’ Berat Kandili Mesajları – Berat Kandili Mesajları Resimli

Berat Kandili nedir, ne zaman kutlanır?

Mübarek üç ayların ikincisi olan Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gecesi Berat gecesi İslam dininde kutsal kabul edilen gecelerden biridir. Temizlenme ve günahlardan arınma imkânın sunulduğuna inanılan kandil günü ismini Arapça ‘da temize çıkma anlamına gelen ‘berat’ kelimesinden almıştır.

Berat Kandili Mesajları

Berat Kandili mesajları kısa

*Beraat kandiIin mübarek oIsun. AIIah sana sevdikIerinIe beraber mutIu ve huzurIu bir şekiIde yaşamayı nasip etsin.

* Ya Rabbi lisanlarımızı yalandan, gıybetten, Senin sevmediğin, bütün kirli sözlerden temizle. Berat Kandilimiz Mübarek Olsun.

* Rabbim! Beni namaza devam eden bir kimse eyle. Soyumdan da böyle kimseler yarat. Rabbimiz! Duamı kabul eyle. Hayırlı Kandiller.

* Her sabah güneşle doğan umutlar, her yeni bahar ile tazelenen mutluluklar ve açan her yeni çiçekte gizlenen güzellikler sizinle olsun. Berat Kandiliniz mübarek olsun.

* Allah’ım, Senden sevgini, Seni sevenlerin sevgisini ve beni Senin sevgine ulaştıracak ameli isterim. Allah’ım, Senin sevgini bana nefsimden, ailemden ve soğuk sudan daha sevimli eyle. Berat kandilimiz Hayırlı Olsun.

* Ya Rabbi! Bizleri büyük-küçük hatalardan, emirlerine karşı isyan kokan tavır ve davranışlardan arındır. (Amin) Hayırlı kandiller.

* Rabbimiz! Hesap görülecek günde, beni, ana babamı ve inananları bağışla. Berat Kandiliniz Hayırlı Olsun.

Bu gece beraat gecesi. Dua edelim… Yürekler bir atsın bu gece, günahlarımız af folsun. İyi kandiller.

Bin damla serpilsin yüreğine, bin tatlı mutluluk dolsun günlerine, bin bir hayalin gerçekleri bulsun, her türlü duaların kabul olsun, kandilin mübarek olsun…

*Kalpler vardır ,sevgiyi yaşatmak için,İnsanlar vardır, dostluğu paylaşmak için,Mubarek günler vardır, Beraberce kutlamak için..

Resimli Berat Kandili mesajları 2023! İslam alemi için en özel kandillerden biri olan Berat Kandili Ramazanı müjdelemektedir. Müslümanlar bu özel günde Allahu Teala‘ya ibadet eder, namaz kılar, oruç tutarlar. Berat Kandili‘nde eller semaya yükselir. Berat Kandili’nin gelmesi ile vatandaşlar uzakta olan sevdiklerine resimli kandil mesajları göndermek üzere araştırmalar yapmaya devam ediyor. En anlamlı kandil mesajlarını sizler için araştırdık. İşte, Resimli Berat Kandili mesajları 2023! En güzel Berat Kandili mesajları! Detaylar haberimizde…

Berat Kandili mesajları! En güzel resimli, Berat Gecesi mesajları...

Berat kandilin mübarek olsun. Allah sana sevdiklerinle beraber mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamayı nasip etsin.

– Bin damla serpilsin yüreğine, bin tatlı mutluluk dolsun günlerine, binbir hayalin gerçekleri bulsun, her türlü duaların kabul olsun, Berat kandilin mübarek olsun…

 

– Bir kandil gülü savur sevdiklerine, size onlardan gülücükler getirsin öyle içten öyle samimi ol ki göz yaşlarını bile tebessüme çevirsin. Kandiliniz mübarek olsun.

En güzel Berat Kandili mesajları, Berat kandil instagram story ...

Gecenin güzel yüzü yüreğine dokunsun, şeytan senden uzakta, melekler başucunda olsun, güneş öyle bir geceye doğsun ki duaların kabul Beraat Kandiliniz Mübarek Olsun.

-Geçmişin bugünle, ışığın gölgeyle umudun gerçekle, ışığın gölgeyle, üzüntünün neşeyle, öfkenin sevgiyle barıştığı nice kandillere.Berat Kandilin Mübarek Olsun.

En güzel Berat Kandili mesajları burada! 2020 Resimli kandil ...

Duanız kabul, ameliniz makbul hizmetiniz daim olsun. Saadetiniz kaim olsun. Berat Kandiliniz kutlu olsun.

Güneşin güzel yüzü, yüreğine dokunsun, kabuslar senden uzakta, melekler baş ucunda dursun. Güneş öyle bir geceye doğsun ki, duaların kabul, Berat Kandiliniz Mübarek Olsun.

 

Her müminin, riayet etmesi ve vefalı olması gerekli olan hususlar şunlardır:Din saygısı, edebe saygısı ve sofra saygısı. Berat Kandiliniz Mübarek Olsun…

Berat Kandili mesajları resimli 2019 – Berat Kandili mesajı ...

Bir kandil gülü savur sevdiklerine, size onlardan gülücükler getirsin öyle içten öyle samimi ol ki göz yaşlarını bile tebessüme çevirsin. Kandiliniz mübarek olsun.

– Borçlarımızdan, ceza ve günahlarımızdan kurtulmak için bu gece dua edelim.. Allah affeden ve bağışlayandır, unutmayalım.. Eller semaya kalkıp, yürekler bir atınca bu gece, gözler sevinç yaşlarıyla dolacak.. Kandiliniz mübarek, dualarınız kabul olsun?

 

– Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla’ya sunacağı ve O’nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir. Berat kandiliniz hayırlı olsun!

Berat Kandili mesajları sözleri! 2019 Berat Kandili mesajları ...

Gül sevginin tacıdır, her bahar bir gül taçlanır. O gül ki Muhammet’i hatırlatır. Onu hatırlayana gül koklatır. Gül kokulu sevgi dolu nice kandillere…

-Tövbe güvercini kalbe konsun af dalgalar saadet kervana gelip kapında dursun. Bütün Melekler sizinle,Dualarınız Kabul Kadir Geceniz Mübarek Olsun….

-Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle kandilinizi kutlarım.

-Bazen yenik düştük zamana, esiri oIduk anIamsız koşturmaIarın ve fakat adını yüreğimize yazdığımız dostIarımızı hiç unutmadık. KandiIiniz mübarek oIsun.

Berat Kandili mesajları sözleri! 2019 Berat Kandili mesajları ...

Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla’ya sunacağı ve O’nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir. Mübarek Berat Kandiliniz hayırlı olsun!

Resimli Berat Kandili mesajları 2023! En güzel Berat Kandili mesajları! ile ilgili etiketler

Her sene, Şaban ayının on beşinci Berat gecesinde o senede olacak şeyler, ameller, ömürler, ölüm sebepleri, yükselmeler, alçalmalar, yani her şey Levh-i mahfuzda yazılır. Duaların ve tevbelerin ret olmadığı Berat Kandili’nde Müslümanlar ellerini semaya açarak Allahü Teala’ya dualar ediyor. Bu faziletli geceyi ibadetle geçirmenin yanı sıra Müslümanlar, eş, dost ve sevdikleriyle Berat Kandili’nin anlam ve önemini anımsatan mesajlar paylaşmak istiyor.

Berat Kandili’ne özel, anlamlı, dualı ve güncel kandil mesajları haberimizin devamında.
Berat Kandili’ne özel, anlamlı, dualı ve güncel kandil mesajları haberimizin devamında.

Ramazanı Şerif ayı öncesi idrak edilen son kandil ‘Berat Kandili’ 6 Mart 2023 Pazartesi günü ihya edilecek. En faziletli gecelerden biri olarak kabul edilen Berat Kandili gecesinin faziletleri sayılamayacak kadar çoktur. Berat Kandili gecesinde sevdiklerine kandil mesajı göndermek isteyenler Berat Kandili mesajları ve sözlerini araştırmaya başladı. Ailenize, arkadaşlarınıza, sevdiklerinizde WhatsApp ve sosyal medya üzerinden gönderebileceğiniz en güzel resimli ve dualı Berat Kandili mesajlarını sizler için derledik.

BERAT KANDİLİ NE ZAMAN?

Üç aylardan ikincisi olan Şaban ayının on beşinci gecesine denk gelen Berat Kandili, bu yıl 6 Mart 2023 Pazartesi günü ihya edilecek.

BERAT KANDİLİ MESAJLARI 2023

Berat Kandili’nde, WhatsApp, Instagram, Facebook ve Twitter hesaplarında bu kıymetli günle ilgili paylaşım yapacak sosyal medya kullanıcıları için, en anlamlı, güzel, resimli ve yazılı Berat Kandili mesajları şöyle:

  • Berat Kandilimiz Mübarek Olsun. Allahü Tala bu mübarek gecenin hürmetine hastalarımıza acil şifalar, milletimize sabır ve devletimize kuvvet ihsan etsin. Bu zor günlerde birlik ve beraberliğimizi artırsın.
  • Bin damla serpilsin yüreğine, bin tatlı mutluluk dolsun günlerine, binbir hayalin gerçekleri bulsun, her türlü duaların kabul olsun, Berat kandilin mübarek olsun…
  • Allahû Teala Şaban’ın 15. Gecesi Tecelli eder. Ve Ana’ya Baba’ya asi olanlarla Allah’a ortak koşanlar dışında bütün kullarını bağışlar. Rabbim önümüzdeki Berat gecesini hakkıyla ihya eden kullarından etsin.
  • Ya Rabbi! Birlik ve beraberliğimizi, sabır ve metanetimizi artır! Acılarımızı dindir, umudumuzu zafere eriştir! Berat kandiliniz nurlu olsun. Dualarınız kabul olsun.
  • Ellerin duaya uzandığı, sinelerin dostlara açıldığı, gözlerin masumiyet aradığı bu mübarek günde tüm dualarınız kabul olması dileğiyle iyi kandiller.

  • Ümit ederiz ki bu mübarek gece, zor günler geçirdiğimiz; fakat gelecek adına umutla dolu olduğumuz şu dönemlerde yeniden bir uyanışa vesile olur. Berat kandiliniz mübarek olsun…
  • Tüm İslam âleminin mübarek Berat kandilini kutluyor, bu gecenin hayır ve bereketiyle hepimizi iç huzura eriştirmesin Allahü Teala’dan dilerim…
  • Af ve mağfiretin müjdeleyicisi Berat Kandili’nin başta ülkemiz olmak üzere tüm İslâm alemine hayırlar getirmesini dileriz.
  • Ellerin umutla semaya açıldığı bu gecede, insanlığın sıkıntılı zamanlardan esenliğe ulaşması duasıyla Berat Kandili’miz Mübarek Olsun.
  • Bu gece hayırlı bir gece, yüreklerimiz ibadetle çarpsın, gönüllerimiz bir olsun. Berat geceniz mübarek olsun…

  • Kandil gecesinin bereketi ve rahmeti üzerinize olsun, Berat Kandiliniz mübarek olsun.
  • Allah’ım gönlümüzde olanı hakkımızda hayırlı eyle, hakkımızda hayırlı olana gönlümüzü razı eyle! (Amin) Berat Kandiliniz mübarek olsun…
  • Ey Yüce Rabbimiz! Evlerimizden bereketi, dillerimizden duayı, kaplerimizden imanı, hayatımızdan Resulünün sünnetini ve sevgisini eksik etme (Amin). Hayırlı Kandiller.
  • Bu gece berat gecesi… Dua edelim… Yürekler bir atsın bu gece, günahlarımız affolsun. Hayırlı kandiller.
  • Mübarek Berat Gecesi’nin tüm Müslümanlara ve insanlığa sağlık ve esenlik getirmesini temenni ediyor, dünyamızda yaşanan sıkıntılardan kurtuluşa vesile olmasını diliyorum. Kandil gecemiz gariplere, sahipsizlere uzatılan ellerle dolsun.

  • Bu gece berat gecesi… Dua edelim… Yürekler bir atsın bu gece, günahlarımız affolsun. İyi kandiller.
  • Güneşin güzel yüzü, yüreğine dokunsun, kabuslar senden uzakta, melekler baş ucunda dursun. Güneş öyle bir geceye doğsun ki, duaların kabul, Berat Kandiliniz Mübarek Olsun.
  • Beraat kandili ALLAH’ın rahmet ve bağışlamasının bol olduğu gecedir. Edilen dualar, tövbeler bu gece kabul olunur. Yürekler binbir nurla doludur. Berat Kandiliniz kutlu olsun…
  • On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayını müjdeleyen Berat Gecemizin insanlığa sağlık, sevgi, barış ve huzur getirmesini diler, hemşerilerimizin, aziz Milletimizin ve tüm İslam Âleminin Berat Gecesini tebrik ederim.
  • Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük, sevinçlerimiz Nisan yağmuru kadar bol olsun. Bu mübarek geceniz sevapla dolsun. Berat Kandiliniz mübarek olsun.

BERAT KANDİLİNDE NE YAPILIR?

Her sene, şaban ayının on beşinci Berat gecesinde o senede olacak şeyler, ameller, ömürler, ölüm sebepleri, yükselmeler, alçalmalar, yani her şey Levh-i mahfuzda yazılır. Hadîs-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Rahmet kapıları dört gece açılır. O gecelerde yapılan dua, tevbe, ret olmaz. Fıtır Bayramı’nın ve Kurban Bayramı’nın birinci geceleri, şabanın on beşinci Berat gecesi ve Arefe gecesi.)

(Berat gecesini ganimet, fırsat biliniz! Çünkü belli bir gecedir. Şabanın onbeşinci gecesidir. Kadir gecesi, çok büyük ise de, hangi gece olduğu belli değildir. Bu gece, çok ibadet yapınız. Yoksa, kıyamet günü pişman olursunuz!)

Gece bir saat kadar ibadet etmekle, gece ihya edilmiş olur. Fakat vakti müsait olan, gece daha az uyumalı.

Mümkünse din büyüklerimizin kabirlerini ziyaret edip feyizlerine kavuşmalı. Büyüklerimiz için çok dua etmeli.

Kendimiz ve bütün müminler için, dua ve istigfar etmeli. Namazdan sonra çok dua etmeli, özellikle hayırlı dua etmeli. Duada ısrar etmeli, yani duayı çok tekrarlamalı. Peygamber efendimizin Berat gecesinde okuduğu, (Allahümmerzuknâ kalben takıyyen min-eş-şirki beriyyen lâ kâfiren ve şakiyyen) duasını çok okumalı.

Aile efradıyla merhametli konuşmalı, onlara iyi davranmalı.

Kur’an-ı kerim okumalı, özellikle Rabbenâ âtinâ ve Âmenerresûlü’yü çok okumalı.

En önemlisi de, ilim öğrenmeli, bunun için de, Seadet-i Ebediyye ilmihâlini okumalı.

Kazası olmasa da, çok kaza namazı kılmalı. Namaz dışında secde ederek, secdede dua ve istiğfar etmeli, mümkünse toprağa secde etmeli, secdeyi çok yapmalı.

Güzel koku sürünmeli.

Allahü teâlâya hamd ve şükretmeli.

Ertesi gün de oruç tutmalı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.