pet shop Kedi maması Köpek maması
DOLAR 32,2908 -0.17%
EURO 34,8302 0%
ALTIN 2.414,240,88
BITCOIN 2051186-1,38%
Sakarya
13°

AÇIK

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

X
Aynı Anda İki Üniversite Hangi Şartlarda Okunabilir?
336 okunma

Aynı Anda İki Üniversite Hangi Şartlarda Okunabilir?

ABONE OL
Haziran 20, 2023 21:23
Aynı Anda İki Üniversite Hangi Şartlarda Okunabilir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aynı Anda İki Üniversite Hangi Şartlarda Okunabilir?

Örgün veya üniversite programlarının eşzamanlı okunması ile ne kastedilmektedir; Bir örgün ve bir lisans, bir örgün lisans ve bir önlisans, bir örgün önlisans ve bir lisans olmak üzere 2 örgün derece programı açabilirsiniz.

Aynı anda 2 üniversite okunur mu?

Rehberin son bölümünde bu konuda aşağıdaki açıklamaya yer verilmiştir. “Yükseköğretim kurumlarında örgün, uzaktan ve açık öğretim sistemi programlarında eş zamanlı olarak farklı düzeylerde (lisans, önlisans ve lisansüstü) eğitime devam edilebilmekte, ancak aynı anda iki örgün önlisans veya iki örgün yüksekokul programında eğitime devam edilebilmektedir.

devam edilemez. Ancak;”. Buradaki “ama” ifadesinden bunun belirli koşullar altında mümkün olduğunu anlıyoruz. İncelemeye devam ediyoruz.

Aynı anda 2 lisans okunsun mu?

HAYIR. Bir önceki cümlede bu sorunun genel hatlarıyla cevabı iki örgün üniversite programında eğitime devam edilemeyeceğidir. ile verilir Eğer öğrenci örgün bir lisansüstü programa kayıt yaptırıp tekrar sınava girer ve başka bir örgün lisansüstü programa yerleştirilirse bunlar arasında seçim yapmak zorunda kalır. Yani ya eski dersinize devam edeceksiniz ya da yeni yerleştiğiniz lisans programına geçiş yapmak için önceki bölümdeki kaydınızı sildirmeniz gerekecek.

Aynı anda 2 önlisans okumak mümkün mü?

HAYIR. Aslında yukarıdaki ifadenin tekrarı olacak, ancak aynı anda iki resmi önlisans programında okumak mümkün değil. Öğrenci, okumakta olduğu önlisans programı ile yeni girdiği önlisans programı arasında seçim yapmak zorunda kalacaktır.

Lisans ve önlisans aynı anda okunabilir mi?

Evet. ÖSYS kılavuzunda yer alan programlarda farklı düzeylerde iki örgün programa kayıt mümkündür. Örneğin örgün eğitim veren bir üniversitede lisansüstü eğitiminize devam ederken, başka bir üniversitede veya aynı yerde örgün bir önlisans programına kayıt olabilirsiniz.

Lisans ve AÖF’ü aynı anda okuyabilir misiniz?

Evet. Üniversitede resmi olarak lisans öğrenimi görürken, ikinci üniversitede lisans ve önlisans programlarını sınavsız veya sınavlı lisans ve önlisans programlarını da okuyabilirsiniz.

Önlisans ve AÖF aynı anda okunabilir mi?

Evet, resmi bir önlisans eğitimi alırken, ikinci kolejinizin bir parçası olarak lisans, önlisans veya önlisans programlarını sınavsız olarak okuyabilirsiniz. (Bu ifadeyi anlamış olabilirsiniz ama yine de hatırlatalım. Resmi olarak önlisans okurken, lisans (4 yıllık) ikinci üniversite çerçevesinde sınavsız okunamaz.

Lisans AÖF ile Önlisans AÖF’i aynı anda okumak mümkün mü?

Evet. AÖF lisans programına kayıtlı öğrenciler AÖF önlisans programında da öğrenim görebilirler.

Sınavsız ikinci üniversite nasıl oluyor?

Kılavuzda bu konudaki kesin ifadeleri vermek istedim.

Herhangi bir yükseköğretim kurumunun üç yıllık derece dersinden mezun olan veya bu derse kayıt yaptıran öğrenciler, Açık Öğretim Sistemine bağlı olarak öğretim yapan önlisans/üç yıllık fakültelerin birinden,

Herhangi bir yükseköğretim kurumunun önlisans programından mezun olan veya bu programa kayıtlı olan öğrenciler, Açık Öğretim Sistemine göre eğitim veren Açıköğretim Yüksekokulunun önlisans programlarından birine katılabilirler;, < br>

Kayıt veya mezun olana kadar sınava girmeden ve resmi/uzaktan kayıtlarını iptal etmeden doğrudan Anadolu Üniversitesi’ne başvurarak kayıt yaptırabilirler.

AYNI ANDA 2 LİSANS OKUNUR MU?, AYNI ANDA 2 ÖNLİSANS OKUNUR MU?, AYNI ANDA 2 ÜNİVERSİTE OKUNUR MU ,AYNI ANDA İKİ BÖLÜM OKUMAK 2023, AYNI ANDA LİSANS ÖNLİSANS VE AÖF OKUNUR MU?, AYNI ANDA LİSANS VE AÖF OKUNUR MU?, AYNI ANDA LİSANS VE AUZEF OKUNUR MU?, AYNI ANDA LİSANS VE ÖNLİSANS OKUNUR MU?, AYNI ANDA ÖNLİSANS VE AÖF OKUNUR MU?

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.