pet shop Kedi maması Köpek maması
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN %
Sakarya
22°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
4 Yıllık Sözel Bölümleri, Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları
191 okunma

4 Yıllık Sözel Bölümleri, Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

ABONE OL
Haziran 5, 2024 06:05
4 Yıllık Sözel Bölümleri, Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

4 Yıllık Sözel Bölümler ve Taban Puanları 2024. Üniversitelerin 4 yıllık sözel bölümlerini tercih etmek isteyen adaylar TYT ve AYT sınavına girmelidir. 2024 YKS sınavında alınan sözel puan ve sıralama ile sözel bölümler ve meslekleri tercih edebilirsiniz. TYT sorularını tüm YKS’ye giren adaylar cevaplandırır. AYT sınavında ise adaylar bölümlerine göre testleri çözer. AYT sınavında sözel puana ve sıralamaya sahip olmak için Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 ve Sosyal Bilimler-2 testleri cevaplandırılır.

4 Yıllık Sözel Bölümler ve Taban Puanları

Ülkemizde sözel bölüm puanıyla öğrenci alan 59 bölüm bulunmaktadır. Aşağıdaki listede 2024 4 yıllık tüm sözel bölümlere, taban puanlarına ve kontenjanlarına ulaşabilirsiniz. En çok ataması olan ve iş alanı geniş 4 yıllık en iyi sözel bölümler son 4 yılda Gastronomi, İlahiyat ve Okul öncesi Öğretmenliği ilk üç sırada yer alıyor.

Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümleri için ortalama taban puanları 390’dan başlamaktadır. Bu bölümleri tercih edecek öğrencilerin 390 ve üzeri puan almaları gerekmektedir. Azerbaycan Türkçesi ve Edebiyatı için istenilen 4 yıllık bölümlerdeki taban puanları ise 230’dan başlıyordu. Bu bölümleri tercih edecek öğrencilerin 230 ve üzeri puan almaları gerekmektedir.

Basın ve Yayın alanında 4 yıllık okumak isteyenlerde ortalama 290 taban puan ile başvuruları yapabiliyorlar. Bu bölümleri tercih edecek öğrencilerin 290 ve üzeri puan almaları gerekmektedir. Coğrafya ortalama 330 taban puanından başlarken Coğrafya Öğretmenliği için ise ortalaması 390 taban puanı yeterli olduğu gözlemlenmiştir. Bu bölümleri tercih edecek öğrencilerin, Coğrafya için 330 ve üzeri, Coğrafya Öğretmenliği için ise 390 ve üzeri puan almaları gerekmektedir.

Her yıl taban puanları, bölüme başvuruda bulunan öğrencilerin puan ortalaması ile belirlenmektedir. Bu nedenle, her yıl taban puanları farklılık gösterebilmektedir. 2023 yılındaki 4 yıllık sözel bölümlere ait taban puanları listesi güncel şekilde sizlerle paylaşılmaya devam edilecektir. Tüm öğrenci adaylarının, tercih dönemi öncesinde taban puanlarını incelemeleri ve tercihlerini buna göre yapmaları önemlidir. Bu sayede, istedikleri bölümlere yerleşme şanslarını artırabilirler.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.