pet shop Kedi maması Köpek maması
DOLAR 32,8552 -0.07%
EURO 35,1536 -0.39%
ALTIN 2.428,58-0,93
BITCOIN 20320270,17%
Sakarya
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Emekliye 5000 TL İkramiye Dul ve yetim aylığı alanlar, çalışan emekliler 5 BİN TL alabilecek mi?
347 okunma

Emekliye 5000 TL İkramiye Dul ve yetim aylığı alanlar, çalışan emekliler 5 BİN TL alabilecek mi?

ABONE OL
Mayıs 28, 2024 05:34
Emekliye 5000 TL İkramiye Dul ve yetim aylığı alanlar, çalışan emekliler 5 BİN TL alabilecek mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı son dakika açıkladı! Emekliye 5000 TL ikramiye ödemesi KESİNLEŞTİ

Emekliye 5 bin TL Cumhuriyet ikramiyesi kesinleşti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın yaklaşmasıyla milyonlarca emeklinin beklediği haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası müjdeyi verdi. Bir defaya mahsus olmak üzere verilecek 5 bin TL ikramiye emeklinin yüzünü güldürdü. Açıklamanın detaylarında emekliye 5000 TL ikramiyenin tarihi de vardı. Peki 5 bin TL emekli ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak?

5.000 TL EMEKLİ İKRAMİYESİ KİMLERE VERİLECEK?

Kasım ayında milyonlarca emekli vatandaşın hesabına 5.000 TL yatırılacak. Sadece emekli vatandaşların alabileceği bu ödemelerden fiilen çalışanlar ise yararlanamayacak.

Erdoğan açıklamasında, “Emeklilerimizin çektiği sıkıntıları biliyorum. Kabine toplantımızda yaptığımız değerlendirmelerin ardından emeklilerimizi rahatlatacak yeni karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödemeyi yapmayı kararlaştırdık.” dedi.

Çalışan Emekliler 5000 TL İkramiye Alabilecek Mi?

Erdoğan, “Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Ödemeler kasım ayının ilk yarısı itibarıyla hesaplara yatmış olacak.” ifadelerine yer verdi. Buna göre; halihazırda çalışmaya fiilen devam eden emekliler, 5000 TL ikramiyeden yararlanamayacak.

EMEKLİYE TEK SEFERLİK 5000 TL İKRAMİYE

Kabine Toplantısının ardından İsrail Filistin Savaşı ile ilgili bir dizi telefon görüşmesi yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan geçte olsa millete sesleniş konuşmasını gerçekleştirdi. Emekliye bir müjde vereceğini daha önce de açıklayan Erdoğan, tek seferlik 5000 TL ikramiye ödemesi yapılacağını duyurdu.

KASIM AYININ İLK HAFTASINDA YATACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında çalışan emeklilerin ikramiyeden yararlanamayacağını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Ödemeler, kasım ayının ilk yarısı itibariyle emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz” dedi.

Emeklilerin sıkıntılarını bildiğini dile getiren Erdoğan, “Kabine toplantımızda yaptığımız değerlendirmelerin ardından emeklilerimizi rahatlatacak yeni karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödemeyi yapmayı kararlaştırdık. Emekli olup, fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Bu ödemeler Kasım ayının ilk yarısı itibariyle emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacaktır.

Yılbaşında emeklilerimizin durumunu tekrar gözden geçirip her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz. Bu kararın hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, zenginleştikçe ortaya çıkacak kaynağı milletimizin her kesimi ile paylaşma ilkemizi doğalgazdan, emekli maaşlarına kadar hayata geçirmeyi sürdüreceğiz” dedi.

En az 10 karakter gerekli