pet shop Kedi maması Köpek maması
DOLAR 32,2746 -0.2%
EURO 34,8115 -0.03%
ALTIN 2.403,870,45
BITCOIN 20711840,41%
Sakarya
17°

AÇIK

16:58

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Çıkmış Sorular
133 okunma

DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Çıkmış Sorular

ABONE OL
Nisan 22, 2024 17:57
DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Çıkmış Sorular
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Robotik ve Kodlama

Öğrencilere yazılımın donanım ile nasıl buluştuğunu ve gerçek hayat ile nasıl etkileşime girdiğini aktarabilmek hedeflenmektedir.

Öğrenciler, robotik temel kavramları, akış diyagramı oluşturma, algoritma, gyro, karar yapıları, motor kullanımı, çizgi izleme komutları, döngü yapıları, engel görme komutları, uzaktan robot kontrolü, MicroPhyton konularında öğrencilerin uygulamalı eğitimler almaktadırlar. Ders sonunda görev temelli proje yarışması düzenlenmektedir. Eğitimin süresi 12 haftadır. Örnek proje başlıkları aşağıdaki verilmektedir.

Robotik Kodlama eğitimi yüz yüze olarak işlenmektedir.

DENEYAP Çıkmış Sorular PDF İndir

DENEYAP_4._ve_5._Sınıflar_Örnek_Soruları Görüntülemek için tıklayınız.

DENEYAP 8._ve_9._Sınıf_Örnek Soruları Görüntülemek için tıklayınız.

DENEYAP Teknoloji Atölyeleri ÖĞRENCİ SEÇME SÜRECİ

Tam bağımsız ve güçlü bir Türkiye için geleceğin mühendislerini, teknoloji girişimcilerini ve teknoloji liderlerini yetiştirmek amacıyla!

DENEYAP Teknoloji Atölyelerinin eğitim modeli öğrencilerin; girişimcilik, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerileri kazanmalarına yönelik tasarlanmıştır.

Öğrenci Seçimi Süreci

DENEYAP Teknoloji Atölyeleri, gelecek yüzyılın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak proje tabanlı, günlük yaşam problemlerini ele alan, öğrencilerin 21. Yüzyıla entegre becerileri kazanmalarını sağlayan, kapsamlı ve farklı bir eğitim modeli ortaya koymaktadır.

DENEYAP Teknoloji Atölyelerinde eğitim almak isteyen öğrenciler, E-Sınav, Çevrim İçi Eğitim ve Görev Tamamlama, Uygulama Sınavı olmak üzere üç aşamalı öğrenci seçme sınavına tabi olurlar. Öğrenci Seçme Sınavına ortaokul grubu için 4. sınıf, 5. sınıf öğrencileri ve lise grubu için 8. sınıf, lise hazırlık sınıfı, 9. Sınıf öğrencileri başvuru yapabilir.

ÖĞRENCİ SEÇİM SÜRECİ AŞAMALARI

Online Başvuru

DENEYAP Teknoloji Atölyelerinde eğitim almak isteyen 4, 5, 8, 9. sınıf ve lise hazırlık sınıfı öğrencileri, belirlenen sınav dönemlerinde ve başvuruya açılan illerde ikamet etmesi durumunda T3 KYS web sitesi üzerinden hesaplarını oluşturarak başvurularını yapabilirler.

E-Sınav

Eğitime dahil olmak isteyen öğrenciler ilk olarak e-sınava dahil olurlar. Sınav ortaokul ve lise seviyesinde hazırlanır. Ortaokul grubu sınavına 4. ve 5. sınıflar, lise grubu sınavına ise 8. ve 9. sınıf öğrencileri ile lise hazırlık sınıfı öğrencileri dahil olurlar.

E-sınav;

• Matematik
• Fen
• Algoritma
• Genel Kültür 

Bölümlerinden oluşmaktadır. Sınav 40 sorudan oluşmakta ve 80 dakika sürmektedir. Sınav sorularında muhakeme, verileri okuyabilme ve yorumlama, çıkarım yapabilme, problemi tespit edebilme, kritik düşünebilme, araştırma yapabilme ve değişken belirleme becerileri ölçülür. Sınav, teorik bilgilerin değil becerilerin ölçüldüğü sorular içerir. Sınavda doğru sayıları esas alınır ve yanlışlar doğruları etkilemez.

Çevrim İçi Eğitim ve Görev Tamamlama

E- Sınav’da başarılı olan belirli sayıda adaylar, Çevrim İçi Eğitim ve Görev Tamamlama aşamasına geçmeye hak kazanırlar. Bu aşamada adaylar iletilecek olan takvim doğrultusunda çevrim içi eğitimleri ve görevleri tamamlamaktan sorumludur.  Çevrim İçi Eğitim ve Görev Tamamlama sürecini başarı ile geçen  adaylar Uygulama Sınavına girmeye hak kazanırlar.

Uygulama Sınavı

DENEYAP Teknoloji Atölyelerinde Öğrenci Seçme Sınavının ilk aşaması olan E-Sınavı başarı ile geçen öğrenciler Uygulama Sınavı’na girmeye hak kazanır.

Uygulama Sınavı’nda öğrencilerden kendilerine verilen tema doğrultusunda özgün fikirlerini ortaya çıkaran, teknik bilgilerini kullanabilecekleri bir proje tasarımı yapmaları beklenir. 

Öğrenciler, proje tasarım süresi tamamlandığında geliştirdikleri projeyi ilgili jüri üyelerine tanımlanan süre dâhilinde sunarlar. Sunum esnasında, öğrencilerin projeleri değerlendirilirken problem çözme, özgün düşünme, yaratıcı ve yenilikçi çözüm üretme, kendini ifade edebilme gibi becerileri dikkate alınarak değerlendirme yapılır. Uygulama sınavı ana teması sınav tarihinden birkaç gün önce web sitesi üzerinden duyurulur.

Değerlendirmeler sonucunda eğitime hak kazananlar için nihai sonuçlar açıklanır.

DENEYAP ATÖLYESİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR
1. Projenin Yürütücü Kurumları Kimlerdir?
  • T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
  • T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı
  • TÜBİTAK
  • Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı
2.Deneyap Teknoloji Atölyelerinde Hangi Günlerde Eğitim Verilecektir?
*Eğitimlerimiz okul dönemlerinde hafta sonu cumartesi veya pazar günleri öğleden önce veya öğleden sonra olacak şekilde haftalık 4 saat olarak yürütülmektedir. Yaz tatili dönemlerinde ise eğitimler hafta içi hızlandırılmış bir program ile uygulanmaktadır.3.Öğrenci Seçme Sınavının İçeriği Nasıl Olacaktır?
*Seçme sınavlarımız, eğitim programlarımızla paralel şekilde teorik ve pratik sınav olmak üzere iki aşamadan oluşuyor. Yazılı sınavda öğrencilerin bilimsel uygulama, mühendislik tasarım süreç, rutin olmayan düşünme, matematiksel muhakeme, uzamsal muhakeme, sayı ve şekil, sayı ve işlem, genel kültür becerisi; model oluşturma, yön bilgisi, mühendislik ve teknoloji ile ilgili günlük yaşam becerilerini ölçmeye yönelik sorular yer almaktadır. Sınavda Matematik, Fen, Algoritma ve Genel Kültür konularından toplam 40 (kırk) adet soru sorulacaktır. Adaylara 100 (yüz) dakika sınav süresi verilecektir.
Yazılı sınavı başarıyla tamamlayarak uygulama sınavına giren adaylar ise kendilerine sunulan tema doğrultusunda özgün fikirlerini ortaya çıkaran, teknik bilgilerini kullanabilecekleri proje tasarımı yapar ve tamamlanan projelerini ilgili jüri üyelerine belirlenen süre dâhilinde anlatırlar. Sürecin tamamında öğrencilerin, kendini ifade edebilme, özgün düşünme, yenilik katabilme, konu ile ilgili bilgi sahibi olma becerileri dikkate alınarak değerlendirme yapılır.4. Teknoloji Atölyelerinde Verilecek Eğitim Başlıkları Nelerdir?
Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde ortaokul ve lise olmak üzere iki farklı düzeyde eğitimler verilmektedir.
36 aylık eğitim programına dâhil olmaya hak kazanan öğrenciler; “Tasarım ve Üretim”, “Robotik ve Kodlama”, “Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti”, “İleri Robotik”, “Siber Güvenlik”, “Enerji Teknolojileri”, “Havacılık ve Uzay Teknolojileri”, “Yazılım Teknolojileri”, “Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji”, “Mobil Uygulama” ve “Yapay Zeka” olmak üzere 11 farklı alandaki teknoloji eğitimlerinin tamamını ücretsiz alacaklardır.

5.Eğitim Süreci Nasıl Olacaktır?
*ilk aşamada 11 ayrı başlıkta 24 ay ders dönemi olacaktır. Öğrenciler her eğitim sonrasında takım halinde proje çalışması yapılacaktır.
2. aşamada 12 aylık takımlar döneminde de yetkin olduğu alanlarda ulusal ve uluslar arası yarışmalara katılım sağlanacaktır.

6-Sınava Hangi Sınıflar Başvuru Yapabilir?
*2021-2022 öğretim yılında 4,5. Sınıf öğrencileri ile 8,9. Sınıf ve lise hazırlık öğrencileri başvuru yapabilir.

7- Devam Zorunluluğu Var Mıdır?
*Eğitim almaya hak kazanan öğrencilerin belirli devamsızlık hakkı vardır. Eğitimlere devam etmeyenlerin ilişiği kesilecektir.

8- Bir Sonraki DENEYAP Sınavı Ne Zaman Yapılacaktır?
*Eğitimleri almaya hak kazanan öğrencilerin eğitim süresi 3 yıl olduğu için bir sonraki seçme sınavı 3 yıl sonra yapılacaktır.

9- Eğitimler Nerede Gerçekleştirilecektir?
*Karabük Gençlik Merkezinde (Karabük Terminali arkası, Öğlebeli Mahallesi)verilecektir.

10- Detaylı bilgileri nereden bulabilirim?
*DENEYAP Türkiye internet sayfasından merak edilen sorularınızın detaylı olarak cevaplarını bulabilirsiniz.

Deneyap Algoritma Soruları ve Çözümleri (8. ve 9. sınıf)

 

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.